Aniek Hulsbosch psycholoog, psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

Ñ Aniek Hulsbosch psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog

Ik heb klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend heb ik met mensen met niet aangeboren hersenletsel gewerkt en hun naasten. Later ben ik in een geriatrisch revalidatiecentrum gaan werken in Rotterdam. Hier behandel ik cliënten die naast een lichamelijke aandoening ook uiteenlopende psychische problemen hebben. Ik heb ervaring met individuele behandeling, groepsbehandeling, mediatieve therapie en (neuro-) psychologische diagnostiek. Naast mijn werk heb ik een cursus cognitieve gedragstherapie gevolgd. Op dit moment volg ik de opleiding tot GZ-psycholoog aan de RINO in Amsterdam. In het kader van deze opleiding werk ik nu één dag in de week in de psychologenpraktijk.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een open en betrokken houding. Samen met de cliënt ga ik op onderzoek waar de klachten vandaan komen en hoe ze in stand worden gehouden. Dit inzicht levert vaak goede aanknopingspunten op voor mogelijke oplossingen en veranderingen. Ik werk voornamelijk met cognitief-gedragstherapeutische technieken, maar daarnaast maak ik ook gebruik van technieken uit andere therapievormen.