Anisha Orie

Psycholoog

alt
Anisha Orie

In 2019 behaalde ik mijn masterdiploma klinische psychologie. Direct daarna startte ik mijn loopbaan bij een interculturele GGZ-instelling. Hier deed ik waardevolle ervaring op in de behandeling van psychische problemen bij mensen met een migratieachtergrond, met name cliënten met een Marokkaanse, Turkse en Surinaams/Hindoestaanse achtergrond. Mijn behandelingen omvatten voornamelijk cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Vervolgens ben ik ook gaan werken op een polikliniek binnen de specialistische GGZ, waar ik voornamelijk diagnostisch onderzoek deed naar persoonlijkheidsproblematiek, ADHD en autisme. Hier kon ik mijn behandel- en gesprekstechnieken verder ontwikkelen.

Eind 2022 maakte ik de overstap naar de ouderenzorg bij Careyn, waar ik vooral werk vanuit het model van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). In april 2023 begon ik met de post-master opleiding tot GZ-psycholoog. Van januari 2024 tot en met maart 2025 ben ik, mede in het kader van deze opleiding, werkzaam bij Psychologen Weerdsingel.

In mijn behandelingen staat het interpersoonlijk contact centraal. Het creëren van een veilige en goede behandelrelatie is voor mij essentieel en vormt de basis van mijn behandelingen. Mijn kracht ligt in het benoemen van observaties binnen dit contact en dit als een spiegel te delen met de cliënt. Ik hecht veel waarde aan het feit dat de behandeling gericht is op het aanleren van vaardigheden, zodat klachten verminderen en je als cliënt je veerkrachtig genoeg voelt om zelfstandig en adequaat met toekomstige levensuitdagingen om te gaan.