Christine-Esther de Vrijer

GZ-psycholoog BIG, Psychotherapeut BIG

Ik heb klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Vervolgens werkte ik negentien jaar op de afdeling psychotherapie bij de Van der Hoevenkliniek , een forensisch psychiatrisch centrum, te Utrecht. In de Van der Hoevekliniek deed ik ervaring op met het behandelen van mensen met traumagerelateerde klachten, persoonlijkheidsproblematiek (vooral borderline en antisociale persoonlijkheidsstoornissen) en verslaving. Hier heb ik de GZ-opleiding en de opleiding psychotherapie afgerond.

Al snel kwam ik in aanraking met schematherapie, een therapievorm waarbij je je vooral richt op patronen in je leven waar je keer op keer tegenaan loopt. Deze patronen, die je ooit ontwikkelde om jezelf staande te houden, kunnen er nu voor zorgen dat je vastloopt. Schematherapie gaat verder dan alleen inzien hoe die problemen ontstonden. Door oefeningen leer je problematische zaken uit het verleden te verwerken en de bijbehorende patronen te doorbreken.

Ik heb me gespecialiseerd tot supervisor bij de Vereniging voor Schematherapie en ik ben geregistreerd supervisor NVP. Verder geef ik onderwijs in schematherapie. Daarnaast ben ik EMDR-therapeut, een therapievorm om trauma’s te behandelen.

Mail: christine-esther@psychologenweerdsingel.nl