Hedwig Smeur GZ-psycholoog BIG, eerstelijnspsycholoog LVE

Ñ Hedwig Smeur GZ-psycholoog BIG, eerstelijnspsycholoog LVE

Ik heb klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en aansluitend gewerkt in een herstellingsoord. Dit is een instelling voor mensen met uiteenlopende psychische en psychosociale problemen. Ik behandelde zowel individueel als in groepen. Daarnaast deed ik relatie- en gezinsgesprekken. Behalve mijn uitvoerend werk als behandelaar had ik leidinggevende taken, zoals het geven van supervisie en begeleiding aan mijn collega’s. Zowel van cliënten als van collega’s heb ik altijd zeer positieve reacties gekregen. Naast mijn werk heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (info: GZ-psycholoog gevolgd, evenals de opleiding tot eerstelijnspsycholoog ( www.lvvp.info).

Ik werk met methoden en technieken uit verschillende therapeutische richtingen, zoals de cognitieve gedragstherapie, de cliëntgerichte therapie, de groepstherapie en de seksespecifieke hulpverlening. Omdat ieder mens uniek is, stem ik mijn aanpak af op de cliënt en zijn of haar problematiek. Ik vind het erg belangrijk gebruik te maken van iemands sterke kanten en kwaliteiten om zo iemand te helpen in de toekomst zelf obstakels te overwinnen. Een prettige, veilige samenwerkingsrelatie staat daarbij voorop.

Sinds 2001 werk ik in deze praktijk. Ik doe individuele en relatiegesprekken en psychologisch onderzoek. Ook geef ik een assertiviteitstraining. Mail: email hidden; JavaScript is required