Hedwig Smeur

GZ-psycholoog BIG

Na mijn studie klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht heb ik ongeveer acht jaar gewerkt in een herstellingsoord voor mensen met uiteenlopende psychische problemen. Tevens heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog BIG gevolgd en succesvol afgerond. Sinds 2002 werk ik met veel plezier bij Psychologen Weerdsingel.

Therapie is voor mij een samenwerking, waarbij ik streef naar zoveel mogelijk gelijkwaardigheid in een open en veilig contact. We werken uiteraard altijd aan het verminderen of hanteerbaar maken van je klachten. Maar op de achtergrond staan steeds het beter begrijpen en meer accepteren van jezelf, het vinden van evenwicht in je leven, en het uitzoeken hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen, centraal. Je kwaliteiten en sterke kanten zijn daarbij zeker zo belangrijk als de klachten die je ervaart of de dingen die je lastig vindt.

Ik maak gebruik van methodes en technieken uit diverse stromingen, zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, acceptatie- en commitmenttherapie (ACT) en op mindfulness gebaseerde therapie├źn. Uiteindelijk gaat het echter altijd om maatwerk dat aansluit bij wie jij bent en wat jij op dit moment kunt gebruiken. Betrokkenheid, aandacht, inzicht en humor zijn daarbij van groot belang. Ik ervaar veel voldoening en plezier in mijn werk en leer van elke persoon die ik tegenover mij zie. Graag nodig ik je uit om kennis te maken en samen te onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen.

Mail: hedwig@psychologenweerdsingel.nl