Marleen Kruithof GZ psycholoog, BIG, Systeemtherapeut, lid NVRG

Ñ Marleen Kruithof GZ psycholoog, BIG, Systeemtherapeut, lid NVRG

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de universiteit in Leiden ben ik begonnen bij de GGZ in Dordrecht om vervolgens na enkele jaren de stap naar GGZ Molemann Mental Health in Rotterdam te maken. Hier zag ik kinderen, jongeren en volwassenen met een flinke diversiteit aan problemen. De systeemopleiding volgde al snel om daarna te starten met de GZ opleiding volwassenen. De afwisseling was groot, zo zag ik mensen individueel, of juist met hun gezin, deed ik relatietherapie of gaf ik een groep. Daarnaast deed ik psychologische onderzoeken. Ook ben ik in die periode betrokken geweest bij de opzet van het internet programma ‘Therapieland’.

Van cliënten hoor ik regelmatig terug dat ze zich begrepen voelen en ze meer inzicht hebben gekregen in hun situatie, hun rol daarin maar vooral in hun gevoelswereld. Ik vind het belangrijk dat je je in de gesprekken op je gemak voelt, ik ben open en betrokken in het contact en zo nodig confronterend.
Naast methoden uit de (cognitieve) gedragstherapie en de systeemtherapie werk ik met methodes die zich richten op je vermogen je gevoelens te ervaren, hier woorden aan te geven en ze te verwerken. Deze methoden komen uit de emotion-focused therapie (EFT) en de inzichtgevende therapie. Samen gaan we op zoek naar de betekenis van je klachten en problemen en daarbij zal ik je soms uitnodigen om belangrijke anderen zoals je partner, ouder of een goede vriend of vriendin mee te nemen. Mail: email hidden; JavaScript is required