Marleen Kruithof

GZ psycholoog (BIG), EMDR Practitioner (lid VEN), Systeemtherapeut

Na jaren in de specialistische GGZ gewerkt te hebben met kinderen, volwassenen en groepen ben ik sinds 2016 aangesloten bij Psychologen Weerdsingel.

Van cliënten hoor ik regelmatig terug dat ze zich begrepen voelen en ze meer inzicht hebben gekregen in hun situatie, hun rol daarin maar vooral in hun gevoelswereld. Ik vind het belangrijk dat je je in de gesprekken op je gemak voelt, ik ben open en betrokken in het contact en zo nodig confronterend. Naast methoden uit de (cognitieve) gedragstherapie en de systeemtherapie werk ik met methodes die zich richten op je vermogen je gevoelens te ervaren, hier woorden aan te geven en ze te verwerken. Deze methoden komen uit de emotion-focused therapie (EFT) en de inzichtgevende therapie. Ook pas ik vaak EMDR toe op beschadigende gebeurtenissen die hebben geleid tot bijvoorbeeld Post Traumatische Stress of een beschadigd zelfbeeld.

Samen gaan we op zoek naar de betekenis van je klachten en problemen en daarbij zal ik je soms uitnodigen om belangrijke anderen zoals je partner, ouder of een goede vriend of vriendin mee te nemen.

Mail: marleen@psychologenweerdsingel.nl