Minke Beckmann

Psycholoog, werkzaam in de Basis GGZ

Minke Beckmann
Minke Beckmann

Nadat ik mijn master neuropsychologie aan de Universiteit van Utrecht heb behaald, heb ik eerst een jaar gewerkt als onderzoeker op de Universiteit. Ik hield mij vooral bezig met onderzoek gericht op mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en de (onzichtbare) gevolgen hiervan. Daarnaast was ik werkzaam bij een organisatie die mensen met niet-aangeboren hersenletsel helpt om hun leven opnieuw op te pakken. Er was hierbij veel ruimte voor groepsbehandeling en therapeutische 1 op 1 gesprekken. In 2019 heb ik de overstap gemaakt naar de ouderenzorg. Binnen dit werkveld kom ik veel verschillende hulpvragen tegen. Dit varieert van hulpvragen rondom dementie, ziekte en niet-aangeboren hersenletsel, tot aan hulpvragen rondom somberheid, rouw, angst en trauma.

In april 2022 ben ik begonnen aan de twee jaar durende postmaster opleiding tot GZ-psycholoog. In het kader van deze opleiding ben ik in januari 2023 gestart bij Psychologen Weerdsingel.

Wat ik belangrijk vind aan therapie is dat er op een open, gelijkwaardige manier contact is. Dat je je veilig voelt in de therapiekamer is voor mij van groot belang. Tijdens de therapie maak ik gebruik van methodes en technieken uit verschillende stromingen, zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, acceptatie en commitment therapie (ACT), EMDR en schematherapie. Ik zie therapie als een samenwerking, waarbij het vooral de bedoeling is, dat wat we doen, helpend is voor jou. Elke persoon is immers anders, maatwerk is hierbij belangrijk.

E-mail: Minke-psychologenweerdsingel@protonmail.com