Online Behandeling

Wij kunnen indien gewenst gebruik maken van online behandeling via beeldbellen en/of van een digitaal e-health programma. Dit is zowel in de Basis GGZ als in de Gespecialiseerde GGZ mogelijk.

Wij maken voor beeldbellen gebruik van een beveiligde videoverbinding zodat we elkaar “live” kunnen zien en spreken, zonder dat anderen meekijken. Je hebt hiervoor alleen een (beveiligde) computer of telefoon en een (bij voorkeur) afgesloten en rustige ruimte nodig. De therapeut bepaalt in overleg met jou of gesprekken via beeldbellen mogelijk zijn. Zij stuurt je een uitnodiging via de mail of mobiele telefoon en vervolgens kun je inloggen zonder verder iets te installeren. Vaak is er bij het eerste gesprek een face-to-face-contact om elkaar te leren kennen. Dit is echter niet noodzakelijk, dus ook als je in het buitenland verblijft en een Nederlandse therapeut zoekt, kun je bij ons terecht.

Verder maken wij soms gebruik van schriftelijk e-health protocollen online. De e-health programma’s zijn wetenschappelijk getest, geprotocolleerd en effectief gebleken. Deze programma’s kunnen als aanvulling worden ingezet in een Basis GGZ of Gespecialiseerd GGZ traject.